EMAS: Koleksi Busana Pengantin Muslimah 2014/15

Sukar membuat keputusan dalam pemilihan tema warna perkahwinan anda? Jangan resah! Kami di PlanYourWedding telah mendapatkan tips-tips pemilihan busana dan gaun pengantin daripada pakar-pakar busana dan pelamin pengantin dan kami akan paparkan tren warna busana pengantin muslimah bagi musim 2014/15 untuk tatapan anda. 


Oleh Symbolique Asia

Sebelum memilih warna tema untuk perkahwinan anda, para bakal pengantin dinasihatkan membuat rujukan sebanyak yang mungkin untuk mendapatkan inspirasi hiasan pelamin dan busana pelbagai tema warna panas, seperti merah, kuning, dan emas; dan juga warna yang sejuk, contohnya biru, hijau dan hitam. Setelah para bakal pengantin membuat keputusan warna pilihan, cuba cari tone yang berlainan bagi warna pilihan anda. Untuk suatu warna pilihan, anda boleh memilih tone yang lebih cerah atau gelap. Tone yang cerah akan memantulkan cahaya matahari dan amat sesuai digunakan jika majlis bersanding diadakan di luar atau "outdoor". Tone yang gelap pula amat sesuai digunakan jika majlis diadakan "indoor" atau di tempat yang berhawa dingin. 

Dalam artikel hari ini, kami telah menyediakan koleksi baju pengantin bertemakan warna emas untuk para bakal pengantin. Warna emas melambangkan kemegahan dan keagungan pasangan pengantin. Ia juga menyerikan wajah pasangan pengantin kerana ia merupakan warna dari katergori warna yang panas. 

GAUN


Rekaan oleh Zery Zamry Couture


Oleh Alia Bastamam KL

 


Oleh Qu Bella Bridal Collections

TWO-PIECE


Oleh Satri's Anggun


Oleh De Iffa Bridal & Boutique


Oleh Elham D Rindu

KEBAYA

 
Oleh Butik Sri Andam Nor


Oleh Zila Ziman Make Up Artist


Oleh Zila Ziman Make Up Artist


Oleh Rumah Kebaya Malaysia

"HIGH NECK"


Oleh Emas Pesona

"DUYUNG"


Oleh Is Bridal


Photo by Syara Kim


Oleh Butik Sri Andaman Nor


Oleh Emelda Beau-tique

DWI-TONE


Oleh Zamrimat Touch

DWI-WARNA


Oleh Rumah Kebaya Malaysia


Oleh Rias Mazmiera


Oleh Butik Sri Andaman Nor


Oleh Sofeana Design Wedding Couture

Jangan lupa meninggalkan komen ada di bawah untuk berkongsi pendapat anda dengan kami tentang baju pengantin dan tema perkahwinan anda!

Share this post